İNEGÖL'E GELEN KAYBOLUYOR”

 İNEGÖL

CHP İnegöl Belediye Başkanı Şevket Mollaer, belediyenin bölge otoparkları yapmadığı için, dışarıdan gelen misafirlerin İnegöl'ün çıkışını bulamadığını ve kaybolduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi, önceki akşam İnegöl Genç İşadamları Derneği’ni (İGİAD) ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ve meclis üyesi adaylarının katıldığı ziyarette Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, ulaşım ve su ile ilgili projelerini işadamları ile paylaştı.

 

Ziyarette konuşan İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Bahadır Bayraktar, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin başta İnegöl’ümüze olmak üzere Bursa ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Partilerin faaliyetlerini basından takip ettik belirten Bayraktar; “İnegöl Genç İşadamları Derneği olarak yapılacak hayırlı işler için projelerimizi hazırlamaya devam ediyor. Biz dernek olarak geçmişte İnegöl Belediyesi ile bazı projeler gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de seçimleri kazanacak ekiple yine projelerimizi hazırlayıp paylaşacağız. Ben sizlere de seçim sürecinde başarılar diliyorum” dedi.

 

KAYBEDEN İNEGÖL OLDU

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ise, İnegöl’de herkesin birbirini kucakladığını belirterek; “Biz zaten bu amaçla İnegöl’ün il olması için mücadele ettik. İl olma projemiz hayata geçmiş olsaydı her şey değişirdi. 8 siyasi parti ile kol kola girdik. Ama bir tek AK partiyi ikna edemedik. İnegöl, Yenişehir, İznik, Keles, Domaniç ve Yenice ile yeni 5 ilçesiyle şu andaki mevcut nüfusu ile bile 40 ilden büyük bir ilçe. İl olmayınca kaybeden İnegöl oldu. Havaalanı Yenişehir’e gitti. Hızlı tren Yenişehir’e gitti. İnegöl çok şey kaybetti. Bunun vebali altında kalacak olan AK Parti’dir. Bir tek AK partili milletvekilimizi ikna edemedik. Bu ayıp İnegöl’e yeter” dedi.

 

TURGUTALP İNEGÖL’ÜN SUSUZLUĞUNA AĞLIYOR

İnegöl’de bu kadar su zenginliği içinde hazır suyun içirildiğini de vurgulayan Neşe, “Soframızdan su gidiyor, bizim sesimiz çıkmıyor. Ama gelin görün ki, ‘25 yıldır İnegöl’ü biz yönetiyoruz’ diyen belediye bize kuyu suyu içiriyor. Alanyurt’ta yaşayan hemşerilerimiz, askerlik şubesinin önünden damacanalarla su taşıyor. Turgutalp, İnegöl halkının susuzluğuna ağlıyor. CHP’ye destek verirseniz, sizi kuyu suyuna mahkum eden İnegöl’de makus tarihinizi biz değiştireceğiz. Buraya sus tesisleri yapıp, ücretsiz yararlanabileceğiniz belediye hastanesi yapacağız. Öğrencilerimize yurt yapacağız. Fakir ve başarılı çocuklarımıza burs vereceğiz” diye konuştu.

 

İNEGÖL’E GİREN ÇIKIŞI BULAMIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer de İGİAD’ı yakından takip ettiklerini söyledi. Mollaer, İnegöl’ün bütün cadde ve yollarının araçların işgali altında olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Bu işgal nedeniyle ulaşım aksamakta. Bu nedenle Atatürk Bulvarı tek yönlü olarak çalışmakta. Dışarıdan gelen misafirler Atatürk Bulvarından giriyor, ancak İnegöl’ün çıkışını bulamıyor. İnegöl’de kayboluyorlar. Belediye bölge otoparkları yapmadığı için bu sıkıntı yaşanıyor. Biz bölge otoparklarının yerlerini belirleyip, otopark inşaatlarını bir yıl içerisinde tamamlayıp, öncelikle Atatürk Bulvarı ve Nuri Doğrul Caddesi üzerindeki araçların tümünü alabilecek kapasite de otoparklara bu araçları koyarak, Atatürk bulvarını iki yönlü olarak trafiğe açacağız. Bölge otoparkı yapamadığımız yerlerde mekanik hidrolikli otoparklar oluşturacağız. Kadınlarımızın çocuk arabalarıyla yürüyeceği kaldırımlar yok. Bisiklet yolları yok. Biz yapacağımız düzenlemelerle güvenli bisiklet yollarını açacağız.”

 

PİKNİK ALANLARI PROJESİ

Mollaer, İnegöl’ün 4 bir yanında piknik alanları oluşturacaklarını da hatırlattı. Boğazköy kıyısında yapacakları piknik alanında sağlıklı yaşam için yürüyüş parkurları, çay bahçeleri, lokantalar olacağını söyleyen Mollaer, “Cerrah’ta piknik alanında çalışmalar yapacağız. Mezit deresi kıyısında da bir alan oluşturacağız. Şipali çamlığını da piknik alanı yapacağız. Boğazova’da da aynı düzenlemeyi yapacağız. Piknik alanlarının kıyısında pazarlar oluşturacağız. Gençlerimiz için gençlik merkezleri yapacağız. Son günlerde gençlerimizin kötü alışkınlar yaptığını görüyoruz. Bunlardan korumak için bu tür merkezler yapıp gençlerimizi buralara yönlendirmemiz gerekiyor. Hemşeri derneklerimizi aynı çatı altında toplamayı düşünüyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68